Teratak Sang Penyayang
BlackWhite?



[Assalamualaikum]

Hi Guys!. You was stuck in my blog.
Do follow and do comment my entry ya.


Round-Round




Sayangku jangan kau persoalkan siapa dihatiku, terukir dibintang tak mungkin hilang cintaku padamu ♥


Story About Links


Square-Square



Official blog of Syafiq Irfan


TAK TAHU ANTARA DUA
Sunday, May 12, 2013 | 1:04 PM | 0 BlackWhite
sorry semua sbb lama tak update blog , sampai dah dekat 2 bulan dah . hehe , kan dulu aku penah cakap . aku ni pemalas piang , tu yg malas nk update tu . kalau nak ikutkan dari segi bahan pengisian tu , ada ja benda yang  nak aku sampaikan . tapi tu lah , kalau kita malas benda apa pon takkan menjadi . kalau jadi pon hasilnya mungkin tak berapa nak best , sebab kita buat pon tak berapa nak ikhlas . betul tak ? hehe , jadi aku nak syorkan hampa semua jangan jadi macam aku . biaq aku sorang dah la yang jadi pemalas , hampa semua tak payah dok gatai . jenuh la kalau semua orang pakat2 nak jadi pemalas , last2 pupus habis golongan rajin kat dunia ni . and then , sampai ke sudah manusia takkan dapat kemajuan . kan ? hehe . kalau setuju LIKE la sikit , hehe . 

------------------------------------------------------------------------------------------------

ok , sebenaqnya aku bukan ada apa nak habaq sangat pon . yang kat atas tadi tu , yang berjela2 tu semua baru mukadimah jaa . haha , sekarang ni baru nak masuk isi . bukan nak cakap apa sangat , cuma nak korang buka minda sikit and then pikir balik . pasti korang pernah berada dalam dilema kan ? maksud fiq dalam hidup korang sebelum ni , mesti pernah korang tersepit antara dua pilihan . bak kata pepatah la kan : hendak ditelan mati anak , kalau diluah mati bapak . tapi selepas settle semua masalah tu , penah tak korang terfikir sapa yang sebenar2nya membantu kalian menyettlekan smua benda alah tu . pernah tak korang bersyukur kepadaNya ? ye la , mana taknya . dah dikurniakan akal yang waras , lagi mampu berfikir dengan rasional . and then , lepas dah settle terus lupa diri . belagak hebat , takbur . cerita kat orang nu , cerita kat orang ni and so on la . ok , seharusnya tak patut hampa semua buat macam tu . on my opinion la , hampa semua ibarat manusia yang tak tahu malu . susah2 merayu mintak tolong , dah senang terus lupa diri . tak patut kan ? memang taklah . lepas ni fiq merayu sgt2 kat semua hamba ALLAH kat muka bumi ni , tolong jangan berasa ego walau sedetik untuk meletakkan diri kita ni sebagai hambaNya . banyak2kan mengingatiNya , bersyukur terhadap segala nikmat yang dikecapi . baru la hidup kita sentiasa tenang , tak gitu ? haaa , fiq cakap ni bukan ntuk hampa semua ja . hatni pon motivation untuk diri sendiri la jugak , alang2 diri ni pon tak lepas daripada membuat kesalahan . haaa , ok lah . fiq dok rasa mcm takat ni ja kot muhasabah kita kali ni , len kali in shaa allah kita jumpak gi . fiq dok rasa macam teringin sgt nak selit lagu ni kat bawah , walaupun lagu ni tak berapa nak ada kena mengena sangat ngan cerita kali ni . harap sama ngan tajuk post ja la . hehehe :p


*p/s : bila dengaq lagu ni , tiba2 teringat cerita cinta medik . hat awal ashaari belakon zaman dulu2 tu .


Older Post | Newer Post